Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2011 19:00 - Просяк дари 35,700 за църквата
Автор: svetlimanova Категория: История   
Прочетен: 2544 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageРазказът за този благороден старец – 96-годишният дядо Добри от село Байлово е хит в интернет. Такъв жест никой не е виждал и чувал!   Просякът, който получава само 160 лв. пенсия, направи най-голямото дарение на църквата!

Старецът, който в хубаво време всеки ден пътува от Байлово до някоя от софийските църкви, където проси, подари   35 700 лева. С това се оказа най-големият дарител на катедралния храм „Св. Александър Невски“ от десетилетия насам. Той е събирал парите от просия пред храма – левче по левче, стотинка по стотинка, но никога за себе си. Хиляди са суперлативите за него, включително, че трябва да е мъж на годината, вече го наричат и „светецът от Байлово“, предаде Българската национална телевизия.

Преди десетина години дядо Добри е завещал имотите си на Църквата, което станало причина за семеен скандал. Той вече стана известен преди време с това, че помогнал за реставрацията на църквата на Елешнишкия манастир, както и за църквите в още няколко селища.

Обяснява, че събира парите за въздигане на разрушени църкви и манастири


Тагове:   просяк,   пари,


Гласувай:
9



1. kosara2008 - светец е този човек!!!,светлИ той...НО
09.01.2011 19:21
ЗАЩО Е ДАЛ ПАРИТЕ СИ НА ТЕЗИ КРАДЛИВИ ПОПЧЕТА!!!това не проумявам
цитирай
2. svetlimanova - Просяк - светец
09.01.2011 22:13
Да се надяваме ,че този път нямада откраднат нищо и да са се трогнат от постапката на милия човек.Лично мен този дядо много ме разчуства,дано има повече хора като него а не със събраните пари за деня ромчетата да си купуват алкохол или лепило........
цитирай
3. анонимен - ....Елица
10.01.2011 10:41
За мен този човек е жив светец-жива легенда!
дано парите отидат по предназначение-
ето такива хора ми вдъхват надежда,че
не всичко е загубено в тази държава-
Поклон от мен,дядо Добри-целувам ти ръка!
цитирай
4. kabuli - Грешка!
10.01.2011 17:39
Този патриарх не е просяк, човече! Имаш грешна представа що е просяк. Просяци са политиците, адвокатите, прокурорите, съдиите, чиновниците, лекарите е всякаква друга налачена паплач, която си мисли, че петелът няма да изкукурига без тях.
Този старец е жив светец, дошъл в измършавялата ни страна за да ни покаже, що е човещина, но за съжалние ние не сме дорасли за да разберем неговите послания.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svetlimanova
Категория: Забавление
Прочетен: 37178
Постинги: 19
Коментари: 38
Гласове: 22
Архив
Блогрол